Even voorstellen

Ik ben Lutgart.


Lutgart is een Germaanse naam; het betekent beschermster van mensen. Ik ben geboren in België in 1963 als zesde in een groot gezin, van tien kinderen. Ik ben getrouwd met Tom en moeder van 2 volwassen dochters.


Zolang ik mij kan herinneren wilde ik al in de zorg werken. Dat verlangen bracht mij onder andere in bijzondere jeugdzorg, ouderenzorg en later in een huisartsenpraktijk als doktersassistente. Hoewel ik veel geleerd heb op al deze plaatsen, voelde ik gaandeweg dat het werk steeds onbevredigender werd. Vooral het tempo waarin er gewerkt wordt biedt weinig ruimte voor echt contact, het echt even met iemand zijn. Ik voelde juist dat dat een belangrijk onderdeel is van zorg, genezing en heling.


Regelmatig masseerde ik een chronisch zieke vriendin. Het masseren van haar benen en voeten vond ze heel fijn. Ik deed eigenlijk maar wat; een beetje op mijn gevoel. Zij was steeds zo enthousiast over de uitwerking van de massages dat ik interesse kreeg om meer te weten over deze vorm van massage. Zo ben ik bij Total Health terecht gekomen, waar ik de 3 jarige HBO opleiding voor voetreflexPlustherapeut gevolgd heb. Deze opleiding is uniek in Nederland, omdat zij Westerse en Traditioneel Chinese massagetechnieken combineert. Deze combinatie versterkt de kwaliteit en mogelijkheden van de behandelingen. 
Intussen heb ik me gespecialiseerd in rouwverwerking, specifieke vrouwenklachten zoals menstruatieproblemen en hormonale disbalans en veel voorkomende klachten zoals burn out, vermoeidheid, en hoofdpijn.


Ik ben dankbaar dat ik dit prachtige vak mag uitoefenen. Voor mij komt hierin alles samen. Nu is er de mogelijkheid om één op één aandacht en zorg te bieden, om écht contact te maken met mensen, om levenservaring en inzicht te delen en om te luisteren naar en te anticiperen op wat er op dit moment nodig is.


Het is mijn ervaring dat bewuste en aandachtige aanraking helend kan zijn. Het helpt te ontspannen, aanweziger te zijn en zo gemakkelijker in contact te komen met jezelf. De natuurlijke intelligentie van het lichaam blijkt hier steeds weer zo mooi en direct op te reageren.
De aandacht en het vertrouwen die tussen mij en de client tijdens de behandelingen kan ontstaan, beleef ik iedere keer weer als een soort wonder.