Voetreflexologie


Voetreflextherapie is een oude en beproefde natuurgeneeswijze die de voeten als basis gebruikt om herstel van het lichaam te bevorderen. VoetreflexPlus staat voor Chinese voet - en meridiaantherapie gecombineerd met Westerse voetreflexzonetechnieken.

De combinatie van beide technieken biedt ongekende mogelijkheden.

Via de reflexzones worden de corresponderende delen van het lichaam behandeld. Daarnaast worden ook de meridiaanbanen en acupunctuurpunten gemasseerd. Niet alleen de voeten worden gemasseerd, maar ook de onderbenen, knieën en soms zelfs de armen en handen.

 

De massages bevorderen de doorstroming van energie en bloed, ze optimaliseren de stofwisseling en het lymfestelsel, ze bevorderen de ademhaling en ze versterken het immuunsysteem. Voetreflexologie werkt diepgaand ontspannend en rustgevend: dit is de basis om goed te kunnen luisteren naar de signalen die het lichaam geeft.

 

De voetreflexmassages spreken een bijzonder vermogen aan waar ieder van ons over beschikt: de zelfherstellende kracht en wijsheid. Het lichaam wordt uitgenodigd om klachten zelf op te lossen. Prachtig principe!

Regelmatig een voetreflexmassage werkt preventief en helpt om je gezondheid en vitaliteit te bewaren.

 

VoetreflexPlus is voor zowel jong als oud. De behandelingen worden steeds afgestemd op jouw verhaal, wat jouw voeten vertellen en wat ik zie vanuit het oogpunt van de Chinese Geneeskunde.

Voetreflexologie is werkzaam bij zowel emotionele als fysieke klachten, zoals bijvoorbeeld overspannenheid, burn-outklachten, verdriet en rouw, hormonale klachten, angstklachten, spijsverteringsproblemen, hoofdpijn, vermoeidheid, slapeloosheid, huidproblemen, eczeem, rug, schouder of nekklachten.


Onderstaande klachten worden behandeld in mijn praktijk:

  • Stressgerelateerde klachten zoals bijvoorbeeld overspannenheid en burn-out
  • Spijsverteringsproblemen zoals obstipatie, diarree en wisselende stoelgang
  • Hormonale disbalans zoals o.a menstruatieklachten, PMS en overgangsklachten
  • Problemen aan het bewegingsapparaat zoals spierpijn, rugpijn, nek-en   schouderklachten
  • Hoofdpijn en Migraine
  • Vermoeidheid en slapeloosheid
  • Ademhalingsklachten
  • Emotionele klachten zoals o.a boosheid, verdriet, angst, relatieproblemen.
  • Gebrek aan vitaliteit
  • Klachten die voortkomen uit verdriet en rouw.

 

Ik ben aangesloten bij de Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten (VNRT), waardoor het merendeel van de zorgverzekeraars de klachtgerichte, therapeutische behandelingen (deels) vergoedt. Ook ben ik geregistreerd in het Register van Beroepsbeoefenaren in de Complementaire Zorg (RBCZ).